Home » , » Tutorial Macam Mana nak buang " See who Views Your Profile " Kat Facebook

Tutorial Macam Mana nak buang " See who Views Your Profile " Kat Facebook



Salam ! harini pagi2 on facebook tgk ada benda gila ni spam wall2 semua org. spam wall kawan2 laa ape la.. thus, untuk mengelakkan benda ni jadi terus merebak. lebih baik korang jangan KLIK ape2 link yang tak masuk akal ~ benda2 ni spam sendiri.. mayb sebab application korang or etc. Sebelum ni, spam kat " IM " skrang ni spam kat WALL. mmg nampak semak benda nih. thus, kalo korang dah ter klik benda ni. Hope benda ni boleh membantu ok? :)

1) Clear History or ETC menggunakan Google Chrome





Follow guide dalam gambar, pastu tekan je " Clear Browsing Data " ( Make sure korang click macam dalam gambar tu ok? )

Selanjutnya


1) Clear History or ETC menggunakan Firefox






Pastikan Korang pnya sama mcm dalam gmbr tu, sy pakai firefox versi lama. tapi kalo versi baru pn. ianya tetap sama k? :)

Masih spam spam spam lagi? hihihi..






Gambar last tu, cari nama app korang tu. pastu remove je app tu ok? Semoga Berjaya ! kalo still x boleh gk. komen kat sini. sy cari solution lain ok? :)

Kalau Nak setting kasi Approve dlu tag baru appear kat korang pnya wall / timeline :)






P/s : Pengajaran, Jangan Klik Link yang bukan2 :)
Share this article :

+ Pengkritik + 1 Pengkritik

April 2, 2013 at 1:37 AM

huhuhu
dh cuba mcm2..... xboleyh jgk.... gatai sgt klik link yang nukan2...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Blog Anda - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger