Tutorial Like Box


Salam semua !! hihihi.. Ni entry khas untuk semua. Tutorial mcm mana nak pasang Like Box yang dia auto Pop-up kat blog korang !! menarik bukan benda ni? hihihi.. Kalau korang buat box ni, baru ramai pelawat blog korang akan like page korang ni :). ermm.. Tapi terpulang pada kita nak bubuh ke tak ok ? just nak share dgn kengkawan semua :)

1. Mula2 gi kat dashboard > design > edit HTML ( lebih baik expand widget )

2. Lebih baik korang beckup dlu templete lama korang untuk langkah berjaga²

3. Mula2 kena search <body> menggunakan (ctrl + F)
Kalau korang xjmpe code ni, guna tok cari code ni plak
<body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'> atau <body sahaja !!

Ok !! Selesai search body tu.. masukkan code kat bwh ni jugak ok? !!


Maaf, sy terpaksa buat mcm link di atas.. hihih.. sbb blog sy disable beberapa code / fungsi !!

Dalam tu ada sambungan Tutorial ni.. kalau ada ape2 masalah, boleh komen kat sini ok? thanks semua :)

+ Pengkritik + 3 Pengkritik

December 21, 2011 at 4:47 PM

Oh. ni daripada kaki tu punya code kan. Da pernah try. cuma baru-baru ni rasanya code tu ada problem dengan delay. Letak delay lama-lama pun tetap dia popup masa page tu load. Nice sharing anyway

December 21, 2011 at 5:34 PM

dah modi sikit :). rasnaya delay xda problem. just letak 5 saat perload :). senang sikit. hihi. welcome :)

February 7, 2014 at 6:23 PM

tkde ke yg untuk hack wifi org

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Blog Anda - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger