Home » » Tips Untuk Saiko Orang?

Tips Untuk Saiko Orang?

Assalammualaikum, mcm mana harian korang? hope best laa ea? hehehe. bkn ape. kalo tak best. cuba cari aktiviti2 yang best. mcm Joging Tengah malam ke. Makan Megi tomyam + Air Limau Ais ke or men laa gedget2 mcm ps2 ke. paling2 pn. men DAM HAJI kan best jugak tu kan? hahhaa

Ok, berbalik pada tajuk entry yang asal SAIKO ORANG?. Ape ea SAIKO tu? kalo ikutkan dalam bahasa Jepun ialah GILA. Tapi dalam istilah2 kita, Bermaksud Mempengaruh orang . ( tak sure betul ke tak maksud tu, lain org, lain kefahaman ). Sy bgtahu berdasarkan Kefahaman sy k?

Saiko Orang?. Ada org ckp. ia satu kelebihan..Tp, bg sy. ia boleh belajar.ada org mmg dah ada skill tu semula jadi.Tu kira kelebihan :). Saiko ni kadang2 berguna jugak. Contoh nak korek rahsia ke. nak bg dia mengaku ke. or ape2 je. yg boleh mempengaruh org yang disaiko tu.

Menarik Bukan?

Ok, ni sy bg tips sikit mcm mana nak saiko Orang ( Tp, ni untuk Korek Masalah kawan kita. Tp boleh guna untuk tujuan lain k? )

1) Mula-mula, borak2 biasa je dgn Suspek. Sembang laa ape2 ( kalo boleh, bia berdua je kalo nak saiko orang. kalo ramai2. susah sikit. sbb kita kita layan ramai org. kalo sorang. just focus on suspek je.
2) Tanya Kenapa kebelakangan ni. dia nampak mcm pelik, suram, gembira, or etc.
3) Mulakan Topik, mula2 try mintak dia story dia pnya problem. Kalau dia xnak cerita. Time ni laa kita nak guna SAIKO tok bg dia cerita.
4) Penyaiko Kena banyak idea. kena putar belit setiap kata2. kadang boleh terjerat kat suspek and dia boleh bgtahu :)
5) Kalo masih dia xnak citer. kita slowtalk. Cuba pusing2 ayat, soklan yang membawa maksud yang sama.
6) Bg komitmen dgn penuh perasaan, pujuk dia soh bgtahu. tp jgn memaksa.
7) Try balik mcm No 5, mayb dia dah boleh bgtahu.

Kita kalo nak korek rahsia kawan kita, or etc, point dia. kita kena bg dia trust kita dlu. bkn senang, org nak citer problem dia kalo org tu xkenal. So, kalo kawan rapat, boleh laa try :)

P/S : InsyaAllah Berkesan, sy pn guna tips yang sama, and berkongsi untuk korang. Selamat Mencuba :)
Share this article :

+ Pengkritik + 3 Pengkritik

February 10, 2011 at 8:22 PM

erkkkk??

September 20, 2016 at 12:32 PM

Hmmmn

November 23, 2017 at 11:52 PM

Saya tertarik la awak..sbb selalu buat kt org.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Blog Anda - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger