Home » » Kerja Photoshop

Kerja Photoshop

View : Tatu + Sayap



Okie, Ni gmbr asal sebelum edit.. :)..korang kena guna pen tools untuk crop gmbr nih...make sure..kalo nak gmbr lebih cantik, guna cam yang cantik..mcm sy nih..just guna camera hp 2.0 je..hehehe




inilah hasil lepas crop..kalo camera cantik, atas 7.0 mp..bole crop betul2..and hasilnya akan memuaskan.. okie..korang bole crop guna adobe photoshop cs 2 , cs 3 , cs4..yang ada gambar pen tu :)




Selesai? ok..lepas korang crop betul2..korang cari satu logo tatoo..bole search kat google...pastu open open image..make sure..ada 2 gambe k? gmbr korang and gmbr tatoo tu..mcm mana nak masukkan logo tatoo tu dalam gmbr korang yg dah crop tu? senang je..korang just guna move tool (V).blah atas side tu.ada :). okie..lepas masuk..kalo gmbr tatoo korang tu besar sangat, tekan CTRL + T..korang bole resize gmbr tu..then..click kat layer baru korang tu ( auto lepas korang add gmbr tatoo td ) kat layers korang bole pilih..kalo tatoo korang itam putih je..korang leh pilih multiply...okie..lepas tu..korang ubah dia pnya opacity..senang sikit nak edit..lepas korang dah tempek gmbr tu kat tempat tatoo yang korang nak, korang nak adjust sikit2 kalo ada terkelua or ape2 je..korang leh guna warp tools..korang gi kat Edit -> Transform -> Warp..korang bole edit kat situ k? done !




Selesai !! korang kalo nak add wing dalam gmbr ni..just baca guide kat Tambah sayap k??




View : Tambah Sayap



Baru Lepas Crop Dari Gambar Asal




Time ni baru nak tambah sayap.. guna gimp / photoshop cs2




Gambar Sudah Siap :)



P/s : Untuk gmbr mcm ni..korang disarankan guna Gimp , Photoshop cs2 , Adobe photoshop Light Room 2.5, Photoscape !




View : Tambah Tengkorak



Ni baru nak belajar wat Tengkorak



p/s : Sebarang pertanyaa..just comment kat post ni k? :)
Share this article :

+ Pengkritik + 3 Pengkritik

Anonymous
April 27, 2010 at 6:10 PM

cmner yer nk bt..tlg bt kan leehh x??smart arr gmba yg tatoo tu..yg clon tu pon smart..ajo ar step by step....kne gune per yer klu nk edit????

April 27, 2010 at 8:05 PM

okie...ada ym x?

add anyyyhafiz@yahoo.com

custom msg letak " guide " ok?
hehe

sy ajar step by step :)

nak wat tatoo..
guna Adobe photoshop je :)

kalo ada wing..
guna GIMP :)

Anonymous
June 7, 2010 at 6:53 PM

Apa 2? pusatt.. ee.. aurat.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Blog Anda - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger