Home » » Laptop Tak Boleh On ??

Laptop Tak Boleh On ??



Salam Semua, harini entry khas ditujukan kepada Laptop kesayangan ku Acer Aspire 4732z . hihi. Buat pertama kali dalam sejarah. tetiba tadi dia sangat slow nak on. Takot gk kalo xle on. hihihi. sbb mcm2 benda dalam laptop ni. yg paling penting, gmbar2 n kerja2 dalam laptop nih. kalo format balik. abeh laa ilang ( data2 dalam C drive je , kat D x ilang ). :).



Nasib baik boleh bukak. tp sangat berat. tatau nape. mayb sbb pagi td sy ada install " .Net Framework 3.5 ", tapi tak restart laptop. terus tutup je. tu yg dia update tu. hihi. Btw, sy pakai windows 7 ultimate ( pirate ). Ini satu nasihat sy bg pengguna laptop / pc. Kalau korang Guna Windows Pirate. Sila " Turn off " automatic update korang. Sbb kalo pirates update. tu yg jadi rosak tu. lagi2 kalo windows 7. dia jadi gelap je. and jadi guineu ke ape tah not active :P



Haa.. lepas laptop sy bole on je.. terus scan guna " Advanced System Care Pro ". tgk mcm2 problem dia keluar. sbb tu performance dia slow. and sy fix kan dia terus. hihihi. tak faham? bole tgk gmbr di atas dan di bawah ok? hihihi. tgk bg faham. sbb sy pn tatau nak explain kat korang mcm mana :)



Tada !! mcm gmbar di atas. problem tadi tu dah fixed. then, performance laptop mcm biasa.. hihih. tapi, cuma satu je masalah skrang. Kaspersky dah nak expired. uwaa.. untuk pengetahuan korang. Sy xpena beli kaspersky pnya key. just update tiap2 bulan or update time dia dah expired je. hihihi. alamak !! tinggal 6 hari je lagi nak expired !! tolong !!!!!!!!!!!!



Haa.. nampaknya itujela nak share untuk kali ini. hihihi. dah baca tu. komen sikit :P. Salam :)

P/s : Laptop ni tak pernah format since beli tahun 2009 ~ hampir 3 tahun da tau :)
Share this article :

+ Pengkritik + 2 Pengkritik

December 6, 2011 at 2:58 PM

wow.. 3 tahun bertahan lapi ni.. dsyat..

December 6, 2011 at 3:07 PM

yup2. dah 3 tahun da.. hari2 guna. hihih. Acer mmg tahan :)

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Blog Anda - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger